Om Regionklassikern

VGR IT - Livsstilsprojekt

Sebastian Bäckström, Zlatko Knezevic och Alexander Almgren på VGR IT i Borås

Kretsloppet – viktigt delmål avklarat:
”Nu fortsätter vi vårt träningsprogram”


Med Kretsloppet avklarat har Alexander Almgren, Sebastian Bäckström och Zlatko Knezevic på VGR IT i Borås nått det första större delmålet. När alla tre nu klarat Kretsloppet känner de stor motivation att fortsätta träningsprojektet som startade i januari 2015.

Inför Kretsloppet hade alla tre killarna förutom gymträningen också laddat var för sig. Alexander Almgren berättar att han i somras genomförde ett eget 1-milslopp som han klarade av på cirka 1 timma och 40 minuter.
– För mig var Kretsloppet en klar förbättring med tiden 1.20.54. Min känsla efteråt var att jag äntligen har det, en känsla jag har kvar i kroppen ännu. För Zlatko Knezevic var Kretsloppet en positiv upplevelse, trots att han förväntade sig en bättre prestation.
– Min tid blev 1.16.42 vilket var bra, men jag kan bättre. Det får bli min utmaning till nästa gång.
Men det var Sebastian Bäckström som den här gången nådde ända fram. Hans mål var att klara Kretsloppet under timmen och det klarade han galant med tiden 58.13!
– Tidsmässigt gick loppet bra, mitt mål uppnåddes och det är jag mycket nöjd med.
Med Kretsloppet kan man säga att grabbarna klarat ett viktigt delmål. Sedan träningsprojektet startade i januari har de kämpat hårt med fysträning, konditionsträning och motivation. Hos Svensons Hälsocenter i Borås genomför killarna 3-4 träningspass i veckan för att träna upp styrka och kondition. Det har varit tufft och ibland jobbigt. Zlatko Knezevic berättar:
– Jag var inte helt motiverad när vi startade, men motivationen kom när jag märkte en positiv förändring och vi i våras började löpträna ute.
För Sebastian Bäckström har träningen ibland varit kämpig. Att han kämpat vidare förklaras av att han som tävlingsmänniska ser själva träningen som ett bra tillfälle att utmana sig själv. Men det har inte varit helt lätt, både Alexander och Zlatko är fortfarande tunga och behöver därför sänka tempot ibland.
– Vi varvar löpträningen med att gå och kan då återhämta ben och fötter.
Sebastian klarar sina timslånga löp-pass utan nämnvärd smärta. Han har haft Kretsloppet som mål ända från början och har förberett sig med att springa 5 km minst en gång i veckan nu i sommar.
– Därför var Kretsloppet distansmässigt som vilket träningspass som helst för mig, fast med mer prestationsångest…
Och så var det vikten. Det går nedåt för alla tre, Alexander hade startvikten 154 kilo i januari 2015 och ligger nu på 141 kilo. Zlatko vägde 127 kilo, nu är han nere på 114 kilo. Sebastian är den av killarna som gått ner mest, från 116 kilo till 94 kilo!
Alla tre menar att förklaringen till viktminskningen är ett resultat av både träning och stöd av arbetskamrater, familj, vänner & bekanta… alla. Men det viktigaste är trots allt den egna medvetenheten om vikt och hälsa. Zlatko Knezevic beskriver sin egen viktminskning så här:
– Jag känner stolthet över mig själv. Från januari till juni förändrades inte min vikt så mycket, men i somras förstod jag på allvar att det är maten som gör viktskillnaden. Att träna är viktigt och skapar motivation att också äta rätt. Med träningen, ökad medvetenhet och ett avklarat Kretslopp är alla tre är mycket motiverade att fortsätta VGR IT:s träningsprojekt. Fortsättning följer...

Se tidigare resultat
Tillbaka