Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen

Nytt avtal gör det billigare att träna i Skidome – året runt

En ny överenskommelse med Skidome ger alla VGR:are 20 % rabatt på dagpass och timkort.

– Detta är förmånligare än tidigare och det hoppas vi att VGR:arna runt om i regionen kommer att ta vara på. Vi har under några år mött många, många VGR:are som valt att både träna inför Regionklassikern och även genomföra grenen skidåkning här på Skidome. Vi har också haft förmånen att ha Regionklassikern här vid ett antal event, självklart med anknytning skidor. Nu hoppas vi träffa ännu fler VGR:are, säger Ulrika Lindberg, ansvarig för Skidome vid Prioritet Serneke Arena i stadsdelen Kviberg i Göteborg.

8000 kvadratmeter med ett brett utbud
Hela skidanläggningen är på 8000 kvadratmeter. Skidhallen har dubbla klassiska spår och skatebädd. Banan mäter 1,2 kilometer och är spårad på ett lager av snö som är mellan 30 och 40 centimeter djupt.
– Här på Skidome kan vi därför erbjuda möjligheter att åka skidor till ett bra pris för alla åldrar. Vi kan även erbjuda ett brett utbud av olika skidpass och abonnemang. Väljer du att träna hos oss med jämna mellanrum kan du förvara din skidutrustning här på Skidome. Vi försöker göra det så lätt som möjligt för dig att välja Skidome för din skidträning. Självklart kan du både fika och äta under samma tak. Till och med bo över om du vill. Så välkommen, hälsar Ulrika Lindberg.

Full fart
Trots sommarens fantastiska värmebölja var det även då full fart hos Prioritet Serneke Arena. Skidanläggningen som lever året runt har sedan några månader bytt huvudman och numera är det bolaget Serneke, som byggt hela anläggningen, som också har hela ansvaret för Skidome.
– Vi har gått in i en ny fas och blir bara bättre och bättre, säger Ulrika Lindberg som jobbat med Skidome sedan starten men som nu också finns med när Serneke tagit över driften.
– När jag säger att vi blir bättre och bättre menar jag vårt underlag, snön. Erfarenheterna vi skaffat oss under åren innebär att vi nu kan producera ett ännu bättre underlag. Vårt sätt att göra snö skiljer sig från annan produktion av snö, som exempelvis med snökanoner utomhus.

Mammaledig
Nu är Ulrika Lindberg mammaledig. Istället är det Margot Möllersten som kommer att möta upp när ni väljer att prova på eller träna skidåkning i Skidome.
– Ni är hjärtligt välkomna, hälsar Margot. Ni möter henne i receptionen.

Christer Falk


Som VGR-anställd har du 20% på timkort och dagspass mot uppvisande av VGR-id (Tjänste-id) eller en lönespecifikation.
Mer information om Skidome finns på skidome.ski

Du kan välja att genomföra skid-grenen i Regionklassikern genom att åka minst 5 km i Skidome, Göteborg när det passar dig! Läs mer här