Om Regionklassikern

Birgitta Ridderbjelke, 52
Birgitta Riddarbjelke- Klassikerskidan 3/2
- StavGöteborgsvarvet 27/4
- Linnémarschen 16/5
- Klassikersimmet 10/8
- Viaredssjön Runt, korta sträckan 25/8

Motionerat har Birgitta nästan alltid gjort. Hon går ut med hundarna varje dag, och hon tycker nog att hon trivs allra bäst om hon själv bestämmer när och hur hon ska motionera.

– När jag fick information om Regionklassikern så nappade jag nästan direkt. En av anledningarna var att valfriheten är så stor, jag väljer själv vilka distanser jag vill ge mig på. Dessutom finns arrangemangen över hela länet, säger Birgitta Ridderbjelke som har sin vardag på SÄS i Borås där hon arbetar på Kompetensförsörjningsenheten.

Lena Wallström, 54
Lena Wallerström- Billingens Långlopp 2/2
- Göteborgsvarvet 18/5
- Klassikersimmet 10/8
- Viaredssjön Runt 25/8
- Vasaloppet


Tjejvasan öppet spår och en hel del andra lopp har Lena på sin meritlista.

– Efter inspirationskvällen med Paolo Roberto i Skövde bestämde jag mig för att vara med i Regionklassikern, säger Lena Wallström som är narkossköterska på Skaraborgs Sjukhus.

Eftersom Lena hör till kategorin motionärer med stort M så valde hon till exempel Göteborgsvarvet när hon skulle bocka av springa/gå delen av Regionklassikern.

– Det är väl en av de stora fördelarna med Regionklassikern. Du avgör själv vilka distanser du väljer. Därför lämpar sig den här klassikern för de allra flesta av oss, menar Lena och tillägger med glimten i ögat:
– Vi var några stycken som bestämde oss för att ”vi ska nog visa dom att vi klarar det här på SKAS”.

Inger Lundqvist, 54
Inger Lundqvist- Klassikerskidan 3/2
- Linnémarschen 16/5
- Göteborgsimmet 18/8
- Viaredssjön Runt 25/8

– Jag når det mesta i min vardag genom att promenera eller cykla. Jag promenerar till och från jobbet och när jag behöver åka ner till Borås centrum så är det oftast cykeln som tar mig dit. En inbiten vardagsmotionär skulle jag nog kunna kalla mig, säger Inger när vi träffar henne längs ett av hennes motionsspår
– Jag har inte haft så mycket till övers för att motionera i ordnade former. Inger bor nästan granne med Ymergården i Borås och har därför nära till joggingrundor men också till skidspår när snötillgången räcker till
– Jag hade provat på skidor, cykel och joggning. Därför valde jag att anmäla mig till Regionklassikern, fyra grenar som jag själv väljer distanserna på. Det tycker jag är väldigt bra, säger Inger som arbetar på ögonmottagningen på SÄS i Borås. Tillbaka