Om Regionklassikern

Ann-Sofi Lodin Ann-Sofi Lodin, Regiondirektör, Västra Götalandsregionen:
"För mig är det viktigt att vara med i Regionklassikern."


Sedan många år tränar och motionerar Ann-Sofi Lodin, Regiondirektör för Västra Götalandsregionen regelbundet. För henne är det viktigt att trots långa och ofta intensiva arbetsdagar, också hinna med att motionera. Mest blir det löpning, men även styrketräning och olika pass på gym.
Motions- och idrottsintresset har hon med sig sedan länge och har därför givetvis anmält sig till Regionklassikern.
¬ Jag tränar regelbundet 2-3 gånger per vecka. Det blir löpning under sommarhalvåret varvat med träning på gym, både styrketräning och olika pass. Jag har faktiskt tidigare klarat av Tjejvasan och är nu även anmäld till Varvsstafetten i Göteborg.
Att vara med i Regionklassikern ser Ann-Sofi Lodin som en positiv utmaning. Löpningen är det minsta problemet, här är hon mest tränad och motiverad.
– Men simningen blir nog tuffare liksom cyklingen och skidåkningen. Men dessa grenar måste jag också klara av på vilja.
Friskvård och hälsa är viktiga övergripande mål för regionens medarbetare. Med Regionklassikern vill man öka medvetenheten om motion och få så många medarbetare som möjligt att börja träna.
– Det är viktigt att utmana varandra och att skapa positiv inställning till motion. Om man bara bestämmer sig klarar man i regel av mer än man tror. På Västra Götalandsregionens ledningskansli där Ann-Sofi Lodin arbetar tar man hälsofrågan på allvar. Nästan hela kansliledningen är nu anmäld till Regionklassikern.
– Kan vi, så kan alla regionens medarbetare vara med i Regionklassikern. Ann-Sofi Lodin menar att det är ett bra initiativ med överkomliga delsträckor i olika grenar som passar de flesta. Det är även ett bra sätt att skapa god arbetsmiljö.
– För mig är det viktigt att vara med för att stötta och inspirera alla att ställa upp!
Tillbaka