Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen

Hakade på direkt – nu har Johan klarat sin femte Regionklassiker

Första gången Johan hörde talas om Regionklassikern hakade han på direkt
– Jag hade tänkt anmäla mig till den stora svenska klassikern men bestämde mig för att börja med Regionklassikern. Den lät lite lättare, säger Johan när vi träffar honom utanför hans nya arbetsplats vid Regionens Hus i Skövde.

Johan började tufft – Göteborgsvarvet blev entrén in i Regionklassikern
– Det blev en tuff debut – jobbigare än jag räknat med, men jag kom i mål. Sedan har det rullat på. Det fina med Regionklassikern är att man har något att träna för hela året. Motivationen är viktig för mig och säkert för de flesta, menar Johan som kommer att inleda sin sjätte Regionklassiker med Billingehusloppet i oktober.

Gått vidare
Regionklassikern gav mersmak för Johan Guldbrand. Han har genomfört den stora klassikern och bara någon dag innan den här intervjun hade Johan klarat Cykelvasan.

– Bordtennis har varit min sport under hela min uppväxttid. Men när jag blev lite äldre fastnade jag för cykel, landsvägslopp på cykel har legat högst upp på listan av gillade sporter.

– Cykelvasan genomförs på mountainbike, ett helt annat sätt att cykla än landsvägsloppen, så där har jag en del att lära, skrattar Johan om sin debut i loppet, men roligt var det, säger Johan.

Regionklassikern
När vi ägnar några minuter åt själva Regionklassikern har Johan bara positiva erfarenheter.

– Regionklassikerna är möjlig att genomföra för de allra flesta. Du behöver inte ha massor av träning i kroppen. Regionklassikern ger oss möjlighet att prova på, något som förmodligen tänder intressen. Väcks intresset så är det säkert många som går vidare – jag själv är nog ett bra exempel på det, säger Johan och vänder med lätta steg upp till sin arbetsplats igen.

Christer Falk