Om Regionklassikern

Nu är Fustra-projketet klart – fortsättning följer! Lennart Blank, projektledare för motionsevenemang inom VGR
Nu är Fustra-projketet klart – fortsättning följer!

Efter fem veckor är första omgången av Fustra-projektet avklarad. Det har varit framgångsrikt och uppskattat av deltagarna. Resultatet av Fustra-träningen är att intresset för en fortsättning är tydligt och att fler deltagare nu vill haka på. Därför har VGR beslutat att satsa på ytterligare en 5-veckorsperiod som startar vecka 47.

– Det blir en kombinerad fortsättning och nystart för nya deltagare, säger Lennart Blank, projektledare för motionsevenemang inom VGR. Vi kan nu konstatera att upplägget fungerat mycket bra och att deltagarna har varit engagerade, positiva och fått bra gemenskap i gruppen.

Flera av deltagaren kan nu också se positiva effekter av sin Fustra- träning, bl.a. viktminskning och ökat välmående, till exempel har huvudvärk upphört och sömnen blivit bättre. Det har också varit trevligt med god stämning i träningsgruppen.
– Redan efter 5 veckor märker man skillnad, och med ytterligare 5 veckor blir det ännu bättre, säger Lennart Blank.

Lotta Götlind, kundrådgivare på Inköp i Borås som varit med från början är positiv till den fortsatta Fustra-träningen:
– Jag är väldigt nöjd med träningsformen, med träningsledaren och miljön på Svensons Hälsocenter. Det gick snabbt att komma in i rutinen att träna två gånger i veckan. Kosthållningen som rekommenderas för Fustra-metoden är ibland svår att följa.
– Ja, här kan nog de flesta i gänget göra mer och följa kostråden bättre, säger Lotta Götlind. Vi återkommer med rapporter från den fortsatta Fustra-träning på Svensons Hälsocenter i Borås!
Tillbaka