Om Regionklassikern

Elise Engblom, sjuksköterska vid neurologi- och strokeavdelningen, SÄS Elise Engblom, sjuksköterska vid neurologi- och strokeavdelningen, SÄS
Fustra-träningen börjar ge resultat

Nu börjar effekten av Fustra-träningen ge resultat. Övningarna känns bekanta och träningsgänget har fått in en viss rutin.
En av deltagarna är Elise Engblom, sjuksköterska vid neurologi- och strokeavdelningen, SÄS. Hon är träningsintresserad och löptränar regelbundet, cyklar till jobbet varje dag och har dessutom sprungit Kretsloppet i Borås Vid en inspirationsföreläsning inför Kretsloppet fick hon veta mer om Fustra, det var också då hon vann sin deltagarplats för Fustra- träningen. Elise Engblom säger:
– Jo, jag gillar att hålla igång och har provat olika träningsformer. 
Jag måste säga att Fustra är riktigt bra träning som stärker hela kroppen och bålen. Metoden ger bra hållning, styrka och smidighet vilket behövs i mitt arbete och också för en aktiv fritid.

För Elise är maten som rekommenderas för Fustra-träningen inget problem eftersom hennes matvanor redan stämmer väl överrens med Fustra-kosten.
– Något behov av viktminskning har jag inte, jag är sedan länge motiverad att äta rena råvaror och vet att bra mat skapar bra hälsa.  Kan bara säga att Fustra är ett jättebra initiativ som passar mig.

Ät rätt och må bra – recept till god mat Ät rätt och må bra – recept till god mat
Pasta penne med fläskfilé vitlöks frästa champinjoner och paprika samt pepparcreme

Receptet avser 1 portion.

1500 kcal - (2200 kcal) - Ingredienser
150 g - (200 g) – Fläskfilé
25 g - (25 g) - Pasta penne
50 g - (75 g) - Paprika
50 g - (75 g) - Färska champinjoner
50 g - (150 g) - Kesella lätt 1 %
1 st - (1 st) - Hackad vitlöksklyfta
2 msk - (2 msk) - Hackad persilja
1 tsk - (1 tsk) - Olivolja
Salt och Peppar

Gör så här:
Koka pastan enligt paketet.
Skär ner fläskfilen i strimlor.
Bryn på fläskfilen först och lägg den på en tallrik.
Fräs champinjonerna i 1 tsk olivolja lägg sedan i vitlöken och paprikan.
Fräs ett tag lägg sedan i fläskfilen igen och fräs runt.
Hacka ner lite färsk persilja och häll i den kokta pastan och woka runt.
Salta och peppra.

Kostprogram: 1500 kcal
Dagsintag: 324 kcal
Mängd: Kolhydrat 23 g | Protein 42 g | Fett 6,6 g | Fiber 2,2 g
Kostprogram: 2200 kcal
Dagsintag: 457 kcal
Mängd: Kolhydrat 29 g | Protein 65 g | Fett 8,2 g | Fiber 3,1 g


Tillbaka