Om Regionklassikern

Fustra-träningen är en bra start för fortsatt motion Lena Fredriksson, projektledare på Projektkontoret, Borås
Fustra-träningen är en bra start för fortsatt motion

En av deltagarna i VGR-gänget är Lena Fredriksson som till vardags jobbar på projektkontoret i Borås. Hon är mycket positiv till träningen och motiverad att fortsätta. Tidigare har Lena tränat sporadiskt, det har mest varit promenader och ibland löpning.
– Den här träningen är bra, den passar mig väldigt fint, det positiva är att Fustra-träningen ger både styrka och puls. Dessutom är det trevligt att flera i gruppen också känner varandra.
Hon är intresserad av motion, men tiden har inte alltid räckt till.
– Men nu är jag igång med regelbunden träning. Faktum är att jag även anmält mig till Regionklassikerns kom-igång-program.
I introduktionen till Fustra-träningen var det också tydligt att kosten har stor betydelse. Lena Fredriksson säger:
– Bra mat- och träningsvanor är viktigt, men lagom är nog bäst, i alla fall nu. Jag är redan en bit på väg med rätt kost, kanske blir det bättre med tiden…

Nyttig Pizza

Receptet avser 1 person
1500 kcal för kvinnor / 2200 kcal för män

Botten
25 gr / 25 gr dinkelmjöl fullkorn
5 gr / 5 gr fiberhusk (ca 1/2 msk)
1 tsk / 1 tsk olivolja
2 msk / 2 msk vatten
Valfria kryddor i degen (chili, örter)
Blanda allt i en bunke med en slev så det blir en fast deg
Pizzadegen funkar även bra som pajdeg.

Fyllningen (Valfri)
150 gr / 200 gr kycklingfile, nötfärs.
100 gr / 150 gr valfria grönsaker (lite på pizzan, resten brevid)
1 dl / 1 dl krossade tomater, passerade tomater stryks på pizza botten
50 gr / 150 gr minikeso (lite på pizzan resten brevid om man inte vill ha det på pizzan)
Valfria kryddor till tomatsåsen, t.ex. basilika, oregano, peppar, chili, persilja.

Vill man inte ha keso på pizzan kan man göra en vitsås:
50 gr kvarg
1/2 dl lätt yoghurt
spiskummin, örter, peppar

Gör så här:
Gör degen först
Kavla ut degen så tunn du vill att den skall vara
Lägg på tomatsås, och sedan restenr
Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 - 12 minuter eller tills den är färdig
Servera med grönsaker, keso, coleslow, sallad

Använd mängderna enligt kostschemat. Variera gärna.
Tillbaka