Om Regionklassikern

Inför Fustra-tröning, Svensons Hälsocenter, Borås Några från träningsgänget samlat hos Svensons Hälsocenter i Borås för genomgång inför Fustra-träningen
Följ Fustra-metoden i fem veckor – livsstilsträning som ger effekt

Under fem veckor kommer vi att följa 10 st. VGR-medarbetare som två gånger i veckan ska delta i ett friskvårdsprojekt baserat på Fustra-metoden, Fusion Functional Training. Det ger en livsstilsförändring, bättre kroppshållning och som bonus även viktminskning! Vi kommer att följa träningen på Svensons Hälsocenter i Borås med intervjuer och rapporter.

Fustra är en träningsform som utvecklats i Finland och som helt fokuserar på att stärka upp kroppens baksida. Och det är viktigt eftersom de flesta av oss sitter ner cirka 60% av vår vakna tid, många lider därför av stelhet och smärta. Jarmo Vaara, personlig tränare hos Svensons Hälsocenter är träningsledare: - Man får snabbt aha-upplevelser av träningen som bygger på låga vikter och långsam träning. I kombination med konditionsträning och rätt kost skapas både välmående och viktnedgång. Resultatet är en mer funktionell kropp och även bra synlig kroppshållning.

En viktig del av Fustra-metoden handlar om kosten. Jarmo Vaara pekar på att 70% av resultatet i kombination med styrketräning och konditionsträning, faktiskt handlar om vad man äter. Viktigast är att man ökar intaget av protein och grönsaker, och att man helt upphör med socker och alkohol. Att äta regelbundet är också viktigt för att undvika sockersuget.

Följ vår rapportering från träningen enligt Fustra-metoden!

Jarmo Vaara, personlig tränare hos Svensons Hälsocenter i Borås Jarmo Vaara, personlig tränare hos Svensons Hälsocenter i Borås och träningsledare för Fustra-metoden.
Tillbaka