Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen

Fästning till fästning – Marias och Kenths cykeläventyr

Att vara fysiskt aktiva är något som både Maria Cronholm och Kenth Frisk gillar därför gör de Regionklassikern tillsammans. Pandemin har fått dem att tänka utanför boxen och fått dem att komma på egna utmaningar. I den sista grenen av deras respektive Regionklassiker planerade de därför en utmaning på cykel.

I strålande väder genomförde de sitt äventyr att cykla från Bohus fästning till Varbergs fästning på tandemcykel. ”Det är oftast Maria som kommer med idéerna om vad vi kan göra”, berättar Kenth. Tillsammans funderar de sedan ut ett upplägg och under genomförandet hjälps de åt att peppa varandra. ”Att genomföra en aktivitet tillsammans ger oss också tid att reflektera och till djupare samtal”, menar Maria.

De tycker båda att det bästa med upplevelsen var att ha lyckats genomföra utmaningen. Ett stort plus var den vackra naturen, den goda matsäcken och turen med vädret. Nu väntar uppstarten av en ny Regionklassiker för dem båda.

Fem frågor till Maria och Kenth om Regionklassikern:

Vad fick er att påbörja Regionklassikern från första början?
Kenth, Kungälvs Sjukhus, ”Nyfikenheten att även testa grenar som jag inte ägnat mig åt på många år, såsom skidor och simning.”
Maria, Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus, ”Jag har alltid velat genomföra en klassiker men har fastnat på skidorna. Då Kenth genomfört en klassiker och berättade att skidgrenen kunde göras på Skidome öppnades möjligheten upp.”

Vad har fått er att fortsätta genomföra Regionklassikern gång på gång?
Kul att höja ribban efterhand som vi känner oss tryggare, exempelvis från simning i bassäng till simning i öppet vatten, som vi började med förra året.

Vad tilltalar er i upplägget av Regionklassikern?
Bra att det finns så många olika sätt att genomföra den på. Alla kan göra den som en individuell utmaning när man vill på egen hand, eller genom arrangerade lopp.

Har ni några tips att ge andra som vill genomföra en Regionklassiker?
Hitta lagom svåra, eller hellre, lite svårare utmaningar i varje gren.

Skulle ni rekommendera Regionklassikern som friskvårdsaktivitet till andra anställda i VGR?
Ja, verkligen, det finns något för alla i detta. Kul att kunna testa nya utmaningar.