Om Regionklassikern

Arbetsplatsservice på Regionens Hus i Borås satsar på Regionklassikern!

Inspirerade av Paolo Roberto
Efter att ha inspirerats av en föreläsning med Paolo Roberto bestämde sig Karin Willfors, Lena Jacobsson Anki Antonsson och Maria Nilsson för att börja träna. Alla fyra jobbar inom arbetsplatsservice i receptionen på Regionens Hus i Borås och känner varandra väl. När de bjöds in att lyssna på Paolo Robertos föreläsning blev det startpunkten för deras träning.
– Vi var länge intresserade av att starta någon form av motion men vi kom aldrig igång. När vi lyssnade på Paolo bestämde vi oss, berättar Karin Willfors.

Olika träningsformer
För att så många som möjligt ska komma igång med sin träning, bjöds alla som lyssnade på Paolo Roberto att gratis prova träning på gym och cirkelträning i bassäng. Alla fyra hängde på och bestämde sig för att tillsammans satsa på gymträning. Och för att ytterligare öka medvetenheten testade de även stegräknare. De märkte snabbt att antalet steg inte var så stort och att gymträning verkligen behövdes. Nu har alla fyra tränat regelbundet ett par månader.
– Det är mycket som ska passa för att få vardagspusslet att stämma, av praktiska skäl blev det därför olika gym. Men Anki och jag går tillsammans på cirkelträning i bassäng i Dalsjöfors utanför Borås, berättar Lena Jacobsson.
– Jag tycker cirkelträning är bra mycket roligare än gym. Det viktiga är att vi fortsätter och att alla hittar den träningsform som passar.

Peppar varandra
Med träningen har också medvetenheten om fysisk hälsa och motion ökat. Det tar sig bland annat uttryck i att de på jobbet gärna tar trapporna istället för hissen.
– Vi ser motion som del av vår vardag och det är enbart positivt, nu ser vi alla fyra fram emot att promenera mer när våren äntligen kommer.
Träningen har också blivit del av samhörigheten på jobbet. Även om de inte tränar på samma gym eller badhus, så har träning blivit ett stort samtalsämne.
– Ja, vi motiverar och peppar varandra och det innebär att vi också är mer medvetna om vad vi äter. För det mesta avstår vi bakverk när vi fikar, men vi har en chokladask undanlagd sedan i julas…

Nu utmanar de arbetskamraterna
Nu har alla fyra tjejerna tränat regelbundet sedan januari 2013. Motivationen är bra och de märker också att träningen ger positivt resultat. Nästa mål är att delta i Regionsklassikern. Det innebär att de under loppet av ett år i sin egen takt ska klara av att cykla, gå, löpa och åka skidor efter sin egen förmåga.
Och inte nog med det. Nu tänker boråstjejerna utmana alla som jobbar inom arbetsplatsservice i alla sex Regionens hus inom Västra Götalandsregionen.
– Vågar ni…?! Vi är igång för fullt, hälsar Karin Willfors, Lena Jacobsson Anki Antonsson och Maria Nilsson på Regionens hus i Borås!

Tillbaka