Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen
2016-12-30
NyŚrstankar!

Ett nytt år är som en tom bok. Pennan är i dina händer och du har chansen att skriva en vacker berättelse till dig själv!

Nu har vi endast ett fåtal timmar kvar av år 2016. Det är snart dags att kicka igång ett nytt år och många av oss får en lite speciell känsla i maggropen just vid den här tiden. Ett nytt år känns alltid spännande. Hur ser vägen ut bakom nästa kurva? En del känner sig upprymda och förväntansfulla. Medan andra kanske känner sig lite sentimentala eller till och med lite nedstämda över att ännu ett år har passerat. Tiden och livet rusar i full fart framåt. Ja, det finns många olika känslor så här inför årsslutet.

Men innan vi nu tar oss an det oskrivna nya året, så kan det kännas bra att göra en liten summering av 2016, för att kanske få ett ännu bättre nästa år. Det är bra med en summering av det gamla. För när det nya årets skålats in och nya möjligheter öppnas, så glöms det gamla snart bort. Men faktum är att det är inte så dumt att titta tillbaka lite på vad det var som egentligen hände.

Din egen lilla prisutdelning!

Ta tillfället i akt att använda de här sista timmarna av 2016 till att reflektera över vad du faktiskt åstadkommit under året som gått. Det är alltid lätt att vi fokuserar på det som vi inte har lyckats med. Och samtidigt glömma bort alla de saker som vi faktiskt har lyckats med och som vi har gjort riktigt bra, eller vad som har varit positivt och roligt. Vi behöver positiv energi och ett positivt tänk för att avsluta det gamla och för att ge oss själva bra förutsättningar till det nya.

Sätt dig ner och skriv ner allt. Det kommer bli så mycket mer än vad ni någonsin kan tro från början.

  • Utmaningar som kändes riktigt tuffa och jobbiga, men som faktiskt klarades av. Ge dig själv en guldstjärna för det.
  • Vilka nya vänskaper har knutits under året och vad det har gett dig.
  • Vad har du låtit din kropp njuta av, vilka snälla saker har du givit dig själv? Många guldstjärnor här hoppas jag.
  • Vilka aha-upplevelser har du fått under året?

Jag gissar att det finns massor av bra och positiva saker som förtjänar lite uppmärksamhet såhär i eftertankens stund. Så ge dig själv ett helt gäng med guldstjärnor för allt som du lyckats med i år. Allt det där som du klarat av och som varit positivt tar du sedan med dig in i nästa år. Stort som smått. Kanske kommer du då att våga ännu mer, ”klarade jag det så kan jag väl även klara detta”. Det är bara dina tankar som hindrar dig.

Så stanna upp en stund! Observera, reflektera och acceptera det som varit. Släpp sedan det som känns negativt eller varit jobbigt och ta med en positiv energi in i år 2017!

Jag önskar er alla ett riktigt fint avslut på 2016 och ett helt fantastiskt bra och hälsosamt 2017. Tack för att ni varit med mig under Balansbloggens första levnadsår och jag hoppas vi ”ses” även under nästa år.

Text: Sofie Andersson
Bild: Thinkstock

Här kommer ett återigen ett recept från höstens recepttävling. Marie Löving har skickat in bidraget och skulle säkerligen passa väldigt fint som en del av nyårsmenyn! Tack till dig Marie!

 

Västerbottengratinerad lax           4-5 port 

6 laxfiléer
2 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
2-4 tsk sambal oelek
3 msk fransk senap
1 kruka dill (går även bra med frusen)
3 dl riven västerbottenost
ca 2 dl skalade räkor
salt
smör

Lägg de tinade laxfiléerna i en smord ugnsfast form.
Salta filéerna.
Blanda samtliga ingredienser, utom räkorna och 1 dl av den rivna osten, häll över blandningen över laxen.
Strö över resten av osten, gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.
Lägg på räkorna och strö över lite dill.

Servera med valfritt tillbehör.