Hälsofrämjande aktiviteter för
VGR-anställda i hela regionen
Hälsofrämjande aktiviteter för VGR-anställda i hela regionen

Åsa Axelsson – ny projektledare

När Regionklassikern nu är inne på sitt sjätte år har hela arrangemanget fått en ny projektledare. Åsa Axelsson är tjejen som tar över efter Lennart Blank som gått i pension.

Redan den första februari började Åsa sitt nya jobb.
– Det har varit lärorikt att gå jämsides med Lennart under ett halvår. Jag arbetade tidigare med friskvårdsaktiviteter på SÄS så helt ny är jag inte när det gäller förebyggande hälsa som detta handlar om, säger Åsa.

Sedan den sista juni är Åsa ensam ansvarig för Regionklassikern. Hon fick inleda sin roll som projektledare för Regionklassikern med att vara med och serva när grenen simning genomfördes både i Borås och Göteborg för ett par veckor sedan.

– Motionsloppssäsongen är intensiv och det är mycket som händer samtidigt, men det känns bra, säger Åsa som nu har en vision om att bygga upp ett nätverk av VGR:are som vill vara med i regionens arrangemang kring de olika loppen runt om i regionen.

– Det är svårt att klara allt själv. Därför hoppas jag att det finns några eldsjälar runt om i regionen som är villiga att gå in i ett arrangörsteam som gör att vi kan klara en bra service till alla de som deltar i Regionklassikerns olika grenar och arrangemang, säger Åsa som själv har en bakgrund som basketspelare.

Idag deltar drygt 2000 VGR:are i Regionklassikern och fler ska det bli
– En del i mitt uppdrag är att vi ska bli ännu fler. Vi är cirka 55 000 anställda inom VGR och det vore roligt om ännu fler vill delta i Regionklassikern. Man skapar sin egen klassiker genom att välja vilka lopp och vilken distans man själv vill genomföra i de olika grenarna. Regionklassikern ska vara möjlig för alla att genomföra. Att nå ut med information om Regionklassikern är en av de svåraste uppgifterna och jag hoppas därför att alla ni som redan är med sprider glädjen om att delta i Regionklassikern till er omgivning. Försök få arbetskamraterna som inte är med att prova på. Det finns många som vittnar om att har man väl provat så är vägen inte lång till ett beslut om att vara med. Man kan helt enkelt inte misslyckas, menar Åsa som själv gärna håller igång på olika sätt.

Gemenskap
En del i Regionklassikern är gemenskapen på jobbet. Blodomloppet i Göteborg till exempel, brukar visa prov på hur roligt medarbetarna har.

– Jag har varit med som funktionär från SÄS på många arrangemang och på Blodomloppet finns det massor av fina exempel på hur fin sammanhållning arbetslagen visar upp. Förutsättningarna är givetvis bra, försommar, oftast fint väder och roligt har VGR:arna, både före, under och efter loppet. Det är den här andan vi ska sträva mot att allt fler får ta del av, menar Åsa och med den visionen i tankarna har hon hamnat rätt.

Christer Falk